Salsa Pimientos

Ingredienser 2 hele hvidløg 1 glas Pimientos del Piquillo 2 dl. blendede tomater 1 dl. god olivenolie Krydderurter efter behag Salt og peber Opskrift Lad de upillede hvidløgsfed simre i letsaltet vand i 20-25 minutter, indtil de er møre. Lad dem dryppe af. Pil hvidløgsfeddene og skær den hårde rodende samt eventuelle misfarvede pletter af,Read More

Aïoli

Ingredienser 5 store fed hvidløg 2 tsk salt 2 pasteuriserede æggeblommer 4 dl. olivenolie frisk citronsaft eller hvidvinseddike Opskrift Hak hvidløgene groft og stød hvidløg og salt i en skål til en ensartet masse. Rør æggeblommerne i og tilsæt olivenolie i en tynd stråle under konstant omrøring indtil massen har mayonnaise-konsistens. Smag til med citronsaftRead More

Sprødstegt mælkebudding

Ingredienser ½ l mælk reven skal af 1 usprøjtet citron 4 spiseskefulde sukker 1 stang vanilje, skåret op 75g smør plus lidt til at smøre med 150g mel 4 æggeblommer olie til skålen 2 hele æg 4 spiseskefulde rasp olie til friturestegning kanel og sukker til pynt Opskrift Hæld mælken i en gryde og tilsætRead More

Katalansk cremebudding – Crema Catalana

Ingredienser 2oo g sukker 4 æggeblommer 1 stang kanel Strimlet skal af ½ usprøjtet citron 25 g Maizena/majsstivelse ½ l. mælk Opskrift Pisk æggeblommerne med 150g sukker i en gryde, til det skummer. Tilsæt kanelstang og citronskal og hæld mælken i. Opvarm cremen under stadig omrøring, indtil den begynder at størkne. Den må ikke koge.Read More

Karamelrand

Ingredienser 250 g sukker 4 hele æg 2 æggeblommer ½ l. mælk Opskrift Hæld 1 1/4 dl. vand og halvdelen af sukkeret i en gryde og lad det koge op. Lad det simre, indtil det fortykkes til sirup og bliver gyldentbrunt. Hæld karamelmassen i 4 små soufflèforme eller lignende, så bundene er dækket lige meget.Read More

Canutillos con crema Pastelera

Ingredienser Creme til ca. 24 stk Canutillos: ½l piskefløde 3 æggeblommer 1 hel æg 100 g. sukker 1 stang kanel – ca. 8-10 cm Revet skald af 1 citron 30g maizena 200 g god chokolade (70%) Opskrift Piskefløden, kanel, sukker og citronskalden bringes til kogepunktet. Derefter sættes det til afkøling.Æggeblommer, æg og maizena piskes godtRead More

Lam med sød skorpe

Ingredienser 175g spædlam mørbrad filet, skåret i 1cm tykke skiver 1 teskefuld sennep 2 spiseskefulde lyst puddersukker Salt og frisk kværnet peber Opskrift Start med at sætte grillen på det højeste. Drys generøst med salt og peber og grill lammestykkerne på den ene side i ca. 2 min. til de er blevet brune. Tag grillristenRead More

Fyldte auberginer m/Lam

Ingredienser 4 små auberginer 350 g hakket lammekød 1 æg 1 løg, finthakket 3 fed hvidløg, finthakket 1/4 tsk stødt kanel Salt og frisk kværnet peber 1 spsk hakket persille 1 1/4 dl olivenolie 125 g reven Manchego-ost Opskrift Skyl auberginerne og skær dem i halve på langs. Udhul dem med en ske.Rør en farsRead More

Friturestegt ost

Denne tabas er rigtig god med Cheddar, Mozzarella og forbavsende nok gedde ost, men bedst er Manchego. Denne ret egner sig ikke til at ligge på fade – så fyld køkkenet med venner som er rede til at spise terningerne så snart de er kommet op fra gryden/panden. Ingredienser 225g fast ost 2 spiseskefulde melRead More

Kyllinge kroketter

Ingredienser 25g smør 25g mel 150ml mælk (2/3 kop) 1 spiseskefuld olivenolie 1 kyllingebryst med skind u.ben,i småtern ca 75g 1 fed hvidløg, finthakket 1 lille æg, piskes 50g/1 kop frisk hvidt brødrasp Vegetabilsk olie til friture Salt og friskkværnet peber Serveres med citronbåde Opskrift Smelt smørret i en lille gryde. Hæld melet i ogRead More

Kylling med citron og hvidløg

Ingredienser 225g kyllingebryst filet uden skind 2 spiseskefulde olivenolie 1 løg, fintsnittet 4 fed hvidløg, fint snittet 1 teskefuld paprika Saft af 1 citron 2 spiseskefulde hakket persille Salt og friskkværnet peber Persille kviste til pynt Citronbåde lægges ved Opskrift Læg kyllingbrystet mellem to stykker klar film og rul over med kagerulle eller andet rundtRead More

Små æg – Huevito

Ingredienser Hårdkogte æg Serrano skinke Asparges Ansjoser Store rejer Opskrift Skær de hårdkogte æg i halve. Læg en asparges ovenpå hver halvdel og derefter en ansjos og til sidst en stor reje. Spid det hele på en cocktail-pind.Severes på et stykke riste brød med smør og en lille skive serano skinke.Riv et æg ud overRead More

Skinke og ost toasts

Ingredienser 1 stk. flute, skåret i 12 skiver 1 stort fed hvidløg 3-4 skriver Serrano skinke 50g revet ost Friskkværnet peber Opskrift Rist brødet på en brødrister eller under grill i ovnen til begge sider er gyldenbrune. Skær hvidløgsfeddet i halve og gnid hvidløget på den ene side af hvert brød. Kom skinken ovenpå brødetRead More

Pimientos m. artiskok, serano og ost

Ingredienser 6 stk. Pimientos Piquillo 6 halve artiskokhjerter 2 -3 skiver serano skinke, ikke for tynde Revet ost God olivenolie Salt Opskrift Et ildfast fad smøres godt med olivenolie, og de 6 Pimientos lægges på fadet. Har man dækket fadet med staniol, er rengøringen nemmere til sidst. De halve artiskokhjerter klemmes lidt flade med enRead More

Maurisk kebab

Ingredienser 600g svinefilet 1 dl. olivenolie ½dl. tør sherry 1 tsk. mild paprika ½ tsk. stærk paprika ½ tsk. stødt spidskommen Salt og friskkværnet peber Opskrift Skær kødet i terninger på 2-3 cm. Bland en marinade af olivenolie, sherry og krydderier og læg kødterningerne i marinaden i mindst 2 timer.Tag kødterningerne op af marinaden ogRead More

Chorizoskiver med vagtelspejlæg

Ingredienser Små skiver letristet god flute Skiver af stærk chorizopølse Små vagtelæg Opskrift Små skiver letristet god flute m. stærk chorizoskiver der er stegt sprøde på en pande. Derefter lægges et lille vagtelspejlæg ovenpå.Er det en stor chorisopølse, så skær fluten skråt på langs. Se udvalget af Vin til maden her: Spanske rødvine Spanske rosevineRead More

Bacon rulle – Basque

Ingredienser Baconskiver “Piquillo” peber Store rejer Olie Opskrift Lav en rulle af en skive bacon med 1 reje og 1 “Piquillo” peber indeni. Stik en cocktail pind igennem, så at bacon vedbliver at være omkring reje og peber. Steg dem i masser af varm olie. Serveres varme med et godt stykke brød til. Se udvalgetRead More

Artiskokhjerter med bacon tern

En nem lille opskrift for den travle. Ingredienser 1 glas artiskokhjerter 100g bacon i tern eller seranoskinke Opskrift Glassets indhold hældes forsigtig over i en lille kasserolle, der varmes op med låg på. Når det har kogt et ½ min. tid, tages kasserollen af varmen, læg en tallerken over i stedet for låg og ladRead More

Artiskok hjerter m/skinke og ost

Ingredienser Artiskok hjerter fra glas eller dåse (ikke marineret) Serrano skinke, skåret i små firkanter Revet ost Olivnolie, evt. med smag af krydderier Opskrift Artiskokhjerterne deles på langs og lægges til afdrypning. Et fad/tallerken der kan tåle at komme i ovnen, smøres med olie og de halverede artiskokhjerter lægges på fadet med skæreside opad. FadetRead More

Spanske Vine

En del af Ki-Ma Import A/S

Spanske Vine

Siden 2001 importeret vin fra det meste af Spanien, og sælger i dag til restauranter, virksomheder og private til nogen af markedets laveste detailpriser fra vores adresse nord for København.