Sprødstegt mælkebudding

Sprødstegt mælkebudding

Ingredienser

  • ½ l mælk
  • reven skal af 1 usprøjtet citron
  • 4 spiseskefulde sukker
  • 1 stang vanilje, skåret op
  • 75g smør plus lidt til at smøre med
  • 150g mel
  • 4 æggeblommer
  • olie til skålen
  • 2 hele æg
  • 4 spiseskefulde rasp
  • olie til friturestegning
  • kanel og sukker til pynt

Opskrift

Hæld mælken i en gryde og tilsæt citronskal, sukker og vaniljestang. Bring mælken langsomt i kog. Tag gryden af varmen og fjern citronskal og vaniljestang. Lad mælken køle af.

Smelt smørret i en anden gryde, indtil det skummer, og tilsæt mel. Lad blandingen koge under omrøring, indtil melet skummer og bliver gyldent. Tilsæt mælken lidt efter lidt, stadig under omrøring. Lad sausen koge i ca 5. min. for svag varme, indtil den begynder at blive tyk. Tag gryden af varmen og pisk æggeblommerne i saucen. Smør en lav skål eller tallerken. Hæld buddingemassen i skålen og sæt den i køleskabet i mindst 4 timer. Den kolde, størknede budding skæres i trekanter eller firkanter. Pisk æggene let og vend buddingestykkerne først i æg og derefter i rasp. Varm olien i en dyb gryde og frituresteg buddingestykkerne et par stykker ad gangen, til de er gyldenbrune og sprøde i skorpen. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir efter stegningen.

Bland sukker og kanel. Anret buddingestykkerne på tallerkner og drys med kanelsukker. Denne dessert kan serveres lun eller kold.

Spanske Vine

En del af Ki-Ma Import A/S

Spanske Vine

Siden 2001 importeret vin fra det meste af Spanien, og sælger i dag til restauranter, virksomheder og private til nogen af markedets laveste detailpriser fra vores adresse nord for København.