Karamelrand - Flan Al Caramelo

Karamelrand

Ingredienser

  • 250 g sukker
  • 4 hele æg
  • 2 æggeblommer
  • ½ l. mælk

Opskrift

Hæld 1 1/4 dl. vand og halvdelen af sukkeret i en gryde og lad det koge op. Lad det simre, indtil det fortykkes til sirup og bliver gyldentbrunt. Hæld karamelmassen i 4 små soufflèforme eller lignende, så bundene er dækket lige meget.

Pisk æg , æggeblommer og resten af sukkeret. Bring mælken i kog i en gryde, tag den af varmen og lad den køle lidt af. Rør mælken sammen med æggemassen og hæld den i formene.

Sæt formene i en bradepande og hæld vand i, til det når halvvejs op ad siderne på formene. Bag flanerne i en forvarmet ovn ved 150° i ca. 45 minutter. Kontroller at vandet ikke fordamper og spæd eventuelt med mere undervejs. Tag formene op af vandbadet og lad dem køle helt af. Når de er kolde sættes de i køleskab.

Før servering dyppes bunden af hver form i varmt vand og flanen løsnes forsigtig fra formen med en skarp kniv. Vend flanerne ud på desserttallerkner og server.

Spanske Vine

En del af Ki-Ma Import A/S

Spanske Vine

Siden 2001 importeret vin fra det meste af Spanien, og sælger i dag til restauranter, virksomheder og private til nogen af markedets laveste detailpriser fra vores adresse nord for København.