Aïoli

Aïoli

Ingredienser

  • 5 store fed hvidløg
  • 2 tsk salt
  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 4 dl. olivenolie
  • frisk citronsaft eller hvidvinseddike

Opskrift

Hak hvidløgene groft og stød hvidløg og salt i en skål til en ensartet masse. Rør æggeblommerne i og tilsæt olivenolie i en tynd stråle under konstant omrøring indtil massen har mayonnaise-konsistens. Smag til med citronsaft eller hvidvinseddike.

Aïoli er nemmest at lave, hvis ingredienserne har samme temperatur.

Bruges til kød, fisk, kartofler og på mange pinchos.

Se udvalget af Vin til maden her:

Spanske Vine

En del af Ki-Ma Import A/S

Spanske Vine

Siden 2001 importeret vin fra det meste af Spanien, og sælger i dag til restauranter, virksomheder og private til nogen af markedets laveste detailpriser fra vores adresse nord for København.