Tortillitas de camarones – Reje æbleskiver
Ingredienser
14-18 stykker
- 75 g hvedemel
- 75 g kikærtemel
- 1 teskefuld salt
- l knivspids sort pepper
- 200 ml kold vand
- 3 forårsløg – fint snittet
- 2 skefulde frisk hakket bredbladet persille
- 100 g pillede rejer – skær dem evt. i 1 cm stykker
- Vegatabilsk olie til stegning
Opskrift
Kom mel, salt og sort pepper i en skål og kom vand på lidt efter lidt. Brug piskeris indtil du har en jævn æbleskivedej. Tilsæt de snittede forårsløg, persille og rejer og bland det godt.
Kom den vegatabilske olie på en pande/æbleskivepande, ca. 2 cm op i panden og varm det op til ca 190° – for at se om olien er varm nok, kom en lille smule dej på panden. Hvis olien er varm nok vil dejen stige op til overfladen.
Brug en spiseske til at komme skefulde af dejen på panden – hver skefuld vil blive til en lille “tortilliota”. Kog 3-4 ad gangen, alt efter hvor stor panden er – er det en æbleskivepande bliver der 7 pr gang. Steges ca. 2 minut på hver side til de er gyldne og sprøde.
.
Se udvalget af Vin til maden her: