Paella

Paella

Ingredienser

Til 4-6 personer.

  • 6 stykker kylling, overlår eller alm. lår
  • havsalt og friskkværnet sort peber
  • hvedemel
  • olivenolie
  • 110 g chorizo i skiver
  • 6 skiver pancetta eller bacon
  • 1 finthakket løg
  • 4 finthakket fed hvidløg
  • 2 store nip safran
  • 2 l. varm kyllingebouillon
  • ½ kg ris (Arroz Bomba ris fra Valencia)
  • 2 håndfulde ærter
  • 10 tigerrejer
  • evt. ½ kg blåmuslinger
  • 1 lille bundt bredbladet persille
  • 1 citron skåret i både

Opskrift

Forvarm ovnen til 190 grader. Krydr kyllingestykkerne og vend dem i mel. Opvarm lidt olivenolie i en stor, dyb sauterepande eller tykbundet gryde, og steg kyllingestykkerne, til de er gyldenbrune på begge sider. Læg dem på en bageplade og kom dem i ovnen i 30 min.

Sæt panden/gryden tilbage på varmen. Tilsæt chorizo og pancetta eller bacon og steg, til det er godt brunet og sprødt. Kom så løg og hvidløg i og sautér, til det er blødt. Opblød i mellemtiden safranen i halvdelen af kyllingebouillonen. Tilsæt ris og bouillon med safran og lad det koge på middel varme og rør af og til.

Paella
Til sidst kommes den stegte kylling ovenpå, og paellaen serveres med hakket persille og citronbåde.

Efter 20 min. skulle risene være næsten kogt. Nu skal resten af bouillonen i sammen med ærter og rejer plus evt. muslinger. Kom låg på og lad det koge videre i 10 min.

.

Spanske Vine

En del af Ki-Ma Import A/S

Spanske Vine

Siden 2001 importeret vin fra det meste af Spanien, og sælger i dag til restauranter, virksomheder og private til nogen af markedets laveste detailpriser fra vores adresse nord for København.