Paella
Ingredienser
Til 4-6 personer.
- 6 stykker kylling, overlår eller alm. lår
- havsalt og friskkværnet sort peber
- hvedemel
- olivenolie
- 110 g chorizo i skiver
- 6 skiver pancetta eller bacon
- 1 finthakket løg
- 4 finthakket fed hvidløg
- 2 store nip safran
- 2 l. varm kyllingebouillon
- ½ kg ris (Arroz Bomba ris fra Valencia)
- 2 håndfulde ærter
- 10 tigerrejer
- evt. ½ kg blåmuslinger
- 1 lille bundt bredbladet persille
- 1 citron skåret i både
Opskrift
Forvarm ovnen til 190 grader. Krydr kyllingestykkerne og vend dem i mel. Opvarm lidt olivenolie i en stor, dyb sauterepande eller tykbundet gryde, og steg kyllingestykkerne, til de er gyldenbrune på begge sider. Læg dem på en bageplade og kom dem i ovnen i 30 min.
Sæt panden/gryden tilbage på varmen. Tilsæt chorizo og pancetta eller bacon og steg, til det er godt brunet og sprødt. Kom så løg og hvidløg i og sautér, til det er blødt. Opblød i mellemtiden safranen i halvdelen af kyllingebouillonen. Tilsæt ris og bouillon med safran og lad det koge på middel varme og rør af og til.
Efter 20 min. skulle risene være næsten kogt. Nu skal resten af bouillonen i sammen med ærter og rejer plus evt. muslinger. Kom låg på og lad det koge videre i 10 min.
.
Se udvalget af Vin til maden her: