Grillede muslinger med persille og parmesan
Ingredienser
- 450g friske muslinger
- 3 spiseskefulde vand
- 1 spiseskefuld smeltet smør
- 1 spiseskefuld olivenolie
- 3 spiseskefulde frisk revet parmesan ost
- 2 spiseskefulde frisk hakket persille
- 2 fed hvidløh, fint hakket
- ½ teskefuld groft kværnet peber
Opskrift
Skrub muslingerne godt, og skrab urenheder af med en kniv, er der nogle der er åbne, bank på dem og hvis de ikke lukker sig, smid dem ud.
Kom muslingerne og vandet i en stor gryde, læg låg på og kog dem ca 5 min eller indtil muslingerne har åbnet sig.
Hæld vandet fra og smid de muslinger ud som ikke har åbnet sig. Fjern den øverste skal på hver musling, og lad muslingerne blive i den anden halvdel.
Kom muslingerne i en ildfast skål, og sæt dem tæt ved siden af hinanden så de står plant.
Tænd for grillen til højeste niveau. I en lille skål blandes det smeltede smør, oliven olien, parmesan osten, persille , hvidløg og peber.
Plaser en lille mængde af denne oste-blanding ovenpå hver musling.
Grill dem nu i ca 2-3 min. eller indtil muslingerne syder og er gyldne.
Server muslingerne i skallen, men husk at give gæsterne servietter til at tørre sig om munden.
.
Se udvalget af Vin til maden her: