Hjertemuslinger med løg- og hvidløgssauce

Hjertemuslinger med løg- og hvidløgssauce

Ingredienser

  • 1 kg friske hjertemuslinger
  • Salt
  • 5 spsk olivenolie
  • l løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 1/4 dl. tør hvidvin
  • 1 spsk. rasp
  • Saft af en ½ citron
  • 1 laurbærblad
  • Peber
  • 2 spsk hakket persille

Opskrift

Skrub og skyl muslingerne grundigt og kasser åbne muslinger. Kog muslingerne i en dyb pande/gryde i 1/4 l. vand med et nip salt. Læg låg på og lad muslingerne koge, indtil skallerne er åbne. Ryst panden/gryden undervejs. Kasser alle muslinger, der ikke har åbnet sig. Tag muslingerne op og sigt kogevandet gennem et klæde og sæt det til side.
Varm olivenolien i en dyb pande og steg løg og hvidløg blanke. Hæld hvidvin i og rør rasp i. Hæld det filtrerede kogevand i sammen med citronsaft og laurbærblad og krydr med salt og peber. Læg muslingerne tilbage i saucen, drys med persille og bring saucen i kog. Server retten med det samme i et forvarmet fad.

I denne ret kan også bruges: blåmuslinger, venusmuslinger eller knivmuslinger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Spanske Vine

En del af Ki-Ma Import A/S

Spanske Vine

Siden 2001 importeret vin fra det meste af Spanien, og sælger i dag til restauranter, virksomheder og private til nogen af markedets laveste detailpriser fra vores adresse nord for København.