Fyldte piquillo peber

Fyldte piquillo peber

Ingredienser

  • 1 glas Pimientos (10-12 stk)
  • 175 g. torsk eller klipfisk
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 grøn peber
  • Timian
  • Laurbærblad
  • Tomat sauce (evt. blendede tomater)
  • Mel
  • Smør
  • Mælk
  • Oliven olie
  • Salt og friskkværnet peber
  • Revet ost

Opskrift

Hvis der bruges klipfisk skal den lægges i blød i 24 timer. Bruger man frisk torsk, koger man lidt vand med lidt timian, 1 laurbærblad og lidt salt. Når vandet koger tages gryden af varmen og torskefileterne lægges i vandet indtil kødet er blevet hvidt, ca. 8-12 min. Tag det op og fjern benene samtig med at man plukker det i mindre stykker.

Varm lidt olivenolie på en pande og kom det halve løg, den grønne peber og det ene fed hvidløg, alt sammen fintsnittet, på panden. Når det begynder at blive lidt lysebrunt hældes det sammen med torsken.
Bruger man klipfisk, kommer den med på panden i 3-4 minutter, efter først at være godt rengjort og delt i mindre stykker.
I mellemtiden laves en bechamelsauce med smør, mel og mælk, ikke for tynd, smag til med salt og tilsæt blandingen med torsk. Fyld peberfrugterne med denne mix, en til to spiseskeer til hver. De må ikke være overfyldte, og kom dem på et ovnfast fad.

Til sovsen varmes lidt oliven olie i en gryde, tilsæt det halve løg og ene fed hvidløg , finthakket, og før det bliver brunt tilsættes tomatsovs/blendede tomater, lad det koge lidt ind og kom det over peberfrugterne. Drys med reven ost og gratiner i ovnen ved 200° i ca. 4-6 min. Serveres varme.

Spanske Vine

En del af Ki-Ma Import A/S

Spanske Vine

Siden 2001 importeret vin fra det meste af Spanien, og sælger i dag til restauranter, virksomheder og private til nogen af markedets laveste detailpriser fra vores adresse nord for København.