Friturestegt ost
Denne tabas er rigtig god med Cheddar, Mozzarella og forbavsende nok gedde ost, men bedst er Manchego.
Denne ret egner sig ikke til at ligge på fade – så fyld køkkenet med venner som er rede til at spise terningerne så snart de er kommet op fra gryden/panden.
Ingredienser
- 225g fast ost
- 2 spiseskefulde mel
- 1 æg, pisket
- 4 spiseskefulde hakket dill
- vegatabilsk olie til frityre
- cocktail pinde til servering
Opskrift
Skær osten i 2 cm. terninger. Rul terningerne i melet. Bland det piskede æg med dillen og dyp terningerne i blandingen.
Varm 2,5 cm. olie i en stegepande/gryde. Steg terningerne 1-2 min på hver side indtil de er gyldne. Tag terningerne op med en hulske, læg dem på køkkenrulle og serveres umiddelbart efter med en cocktail pind som spyd.
Prøv først med 1 terning, for at se om olien er varm nok, hvis ikke vil det tage for lang tid før osten er sprød og ostens indre vil flyde ud.
Se udvalget af Vin til maden her:
.