Hjertemuslinger med løg- og hvidløgssauce
Ingredienser
- 1 kg friske hjertemuslinger
- Salt
- 5 spsk olivenolie
- l løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 1 1/4 dl. tør hvidvin
- 1 spsk. rasp
- Saft af en ½ citron
- 1 laurbærblad
- Peber
- 2 spsk hakket persille
Opskrift
Skrub og skyl muslingerne grundigt og kasser åbne muslinger. Kog muslingerne i en dyb pande/gryde i 1/4 l. vand med et nip salt. Læg låg på og lad muslingerne koge, indtil skallerne er åbne. Ryst panden/gryden undervejs. Kasser alle muslinger, der ikke har åbnet sig. Tag muslingerne op og sigt kogevandet gennem et klæde og sæt det til side.
Varm olivenolien i en dyb pande og steg løg og hvidløg blanke. Hæld hvidvin i og rør rasp i. Hæld det filtrerede kogevand i sammen med citronsaft og laurbærblad og krydr med salt og peber. Læg muslingerne tilbage i saucen, drys med persille og bring saucen i kog. Server retten med det samme i et forvarmet fad.
I denne ret kan også bruges: blåmuslinger, venusmuslinger eller knivmuslinger.
.
Se udvalget af Vin til maden her: