Celia Vizcarra
v/3 Fl. 489,00 DKK

629,00 kr. Inkl. moms

Bodegas Vizcarra – Ribera Del Duero

Kæmpevin – stolt, rank, veltrimmet, muskuløs, ungdommeligt kæk, flabet frugtig, nådesløst velstruktureret og på alle måder dygtigt skruet sammen af Vizcarras kompromisløse vinmagerteam. Næsen afslører øjeblikkeligt, at det ellers udbredte amerikanske egetræ her kun er brugt homøopatisk til at støtte de 90 % af det nye franske. Det giver mere plads til frugtens egne noter, hvilket gør Celia til en åben, ægte og ærlig vin til trods for den kompakte opbygning med tonsvis af frugtig tyngde, kontante gummekrads og kaskader af sejlende saftig syre. En fuldbragt symfoni af velsmag i et hæsblæsende tempo, som kan nydes nu for sin intensitet og vildskab eller om et par år med et lidt roligere udtryk.

På lager

Varenummer (SKU): 437014443554 Kategorier: , Tag: Brand: , , ,

Beskrivelse

Bodegas Vizcarra – Ribera Del Duero

Årgang
Celia Muskuløs kæmpevin Ribera del Duero 2014

Modning
16 måneder på Franske (90%) og Amerikanske (10%) egefade

Vintype
Rødvin

Indhold
3/4 L.

Alkohol
14,5 %

Servering
Køl til 16 grader efter en grundig dekantering, og server af dine største vinglas.

Drikkes/Gemmes
Celia Muskuløs kæmpevin Ribera del Duero kan sagtens drikkes nu, men er stadig ung, og vil afgjort udvikle sig positivt i de næste år. Bedst før 2025.

Druer
95% Tinto Fino (Tempranillo)   5% Garnacha

Anvendelse
Med vin af Celias kaliber bør du være så omhyggelig med, hvad du serverer til den, at det mest oplagt måske er at drikke den helt uden for gastronomisk kontekst, rå og nøgen, og lige som gud har skabt den. Ikke fordi vinen er for skrøbelig til dine standardretter fra køkkenafdelingen – tvært imod. Men så stor og udtryksfuld en vin kommer let til at dominere øjeblikket i en grad, så din mørbradbøf pludselig ikke synes så storslået længere. Knap Celia op efter middagen, eller før – fordi det er her, dine gæster er allermest opmærksomme på oplevelsen.

Kommentar
Ribera del Duero er blevet udødeliggjort af mere og andet end berømte danske vinmagere (som Peter Sisseck – Pingus) og tårnhøje Parker-vurderinger. Sandheden er, at områdets klima og geografi er tæt på perfekt til dyrkning af tempranillo-druen, som oven i købet nyder godt af en kultur for kvalitetsproduktion med fokus på smag over volumen. Et område, som slog igennem på den vinøse verdensscene i 90’erne, men som stadig er et vågent øje værd. Se mere hos Bodegas Vizcarra.

Yderligere information

Vægt 1 kg