La Bienquerida 2019
v/4 Fl. 299,00 DKK

379,00 kr. Inkl. moms

Losada Vinos de Finca – Bierzo

Altos de Losada ‘La Bienquerida’ Vin fra Paraje Las Chas (lieu-dit) La Bienquerida er en lille vingård af Mencía og andre lidet kendte sorter. Næsten på randen af ​​at forsvinde, er den blevet gendannet af Losada Vinos de Finca. Det viser kombinationen af ​​en unik vingård, sort og mand.

La Bienquerida betyder den afholdte og refererer til, at de lokale altid har elsket den vin, der blev produceret på netop den vinmark som vinen stammer fra.

Der er kun lavet  2500 flasker af årgang 2019 og da alle druerne kommer fra samme vinmark er smagsnuancerne langt mere utæmmede i sit udtryk end sine elegante søstre fra samme vinhus.

Vinens mørke tætte farve med et skær af violet er typisk for Mencía af høj kvalitet. I næsen fornemmes vinens temperament og er ikke nem at blive helt klog på – den udfordrer, provokerer og pirrer. Den vil både dufte af hav, bær, oliven og lakrids og giver derfor en forventning om en vin, der er lidt sprælsk. I munden fortsætter denne rejse i Bierzos varierede terræn. Vilde bær, blåbær, lavendel, bark, nelliker og hvid peber. Den er middelfyldig, med elegante og ultrafine tanniner og frisk syre.

Meget elegant og raffineret, med en smuk friskhed. Silkebløde lag bærer dig hele vejen igennem. Mandarin og appelsinskal.

Det er svært at modstå. At drikke nu eller gemme.

På lager

Varenummer (SKU): 437009095041 Kategorier: , Tag: Brand: ,

Beskrivelse

Losada Vinos de Finca – Bierzo

Årgang
La Bienquerida 2019 Losada Spansk rødvin

Modning
15 måneder i foudre (store franske egefade)

Vintype
Rødvin

Indhold
3/4 L.

Alkohol
14,5 %

Servering
Vinen bør nydes kølig ved ca. 16-18 grader i store bourgogne glas, da vinen kræver en relativ stor overflade for at åbne, men som rundes ind ved kanten således duften bliver holdt indenfor i glasset. Vinen er ikke filtreret.

Drikkes/Gemmes
La Bienquerida 2019 Losada Spansk rødvin drikkes nu og frem 2028. Den har stort potentiale for lagring, men prøv altid en flaske om året, da vin er et levende produkt og kan overraske begge veje.

Druer
Mencia

Anvendelse
La Bienquerida passer godt sammen med en bred vifte af fødevarer, gør en godt match med laks eller anden fed fisk, stegt kylling el pastaretter. Den er ideel til and og andre fuglevildt, gryderetter eller selvfølgelig gryderetter som beef bourguignon.

Kommentar
Bierzo ligger i det nordvestlige Spanien og har et helt særligt klima der giver optimale vækstbetingelser for Mencía druen. Vindforholdene trækker salt fra Atlanterhavet og giver vinen de sprøde mineraler sammen med de stenede jordbundsforhold. Losada vinos de finca er beliggende ved den lille by Cacabelos og råder over adskillige små vinmarker med gamle vinstokke, der alle bliver beskåret efter den gamle gobelet metode. Dette betyder et meget lavt udbytte, hvor høsten er nødt til at foregå ved menneskehænder, men hvor kvaliteten til gengæld er helt i top. Vingården tager imod besøg efter aftale. Se mere på Losada Vinos de Finca

Yderligere information

Vægt 1 kg