Bodegas Vizcarra

I firserne, før Ribera del Duero blev et moderigtigt vinfremstillingsområde, var José Manuel Vizcarra Aguado en pioner i plantningen af nye vinmarker.

I 1991 fulgte hans søn Juan Carlos Vizcarra Ramos i sin fars fodspor og begyndte at fremstille første unge vine og senere ældre vine.

Bodegas Vizcarras historie er historien om en ung vinproducent, der ved afslutningen af sine vinproduktionsstudier modtager sin fars gamle vinstokke  til at fremstille sine  første vine i garagen i hans hus.

Juan Carlos Vizcarra Ramos, ejer og vinproducent af vingården, studerede ønologi ved “School of Viticulture and Enology” i Logroño (La Rioja) mellem årene 1989 og 1991.

Hans entusiasme og interesse for vinproduktion og ønologi har gjort hans vine anerkendt over hele verden af specialiserede kritikere.

Altid med en ånd af innovation beslutter Juan Carlos at forberede den første og eneste kulsyreholdige rødvin fra Ribera del Duero med 1995-årgangen, der blev tildelt en «Stor guldmedalje» i BACCHUSS 96-konkurrencen.

I 1998 blev den første reserve af vingården frigivet med årgang 1.994. Den første Vizcarra “Selection of Our Vineyards” blev senere erstattet af den nuværende Vizcarra Torralvo.

År efter år er vinene blevet anerkendt af guider, magasiner og kritikere af vinsektoren, altid med meget gode score.

I 2007 byggede han et nyt stort vinhus, hvor alle vine flyttes ved hjælp af tyngdekraften.

Vinhuset er bygget op ad en bakke, så vinene kommer ind og håndsorteres, for oven, i ca. 2 sals højde. Juan Carlos har fået lavet et system, hvor druerne kommer i en tank på 1500 L, den har han en fjernbetjening til, så den kan køre hen under loftet og tømmes ned i de store tanke til gæring af vinen. Dette gøres for  at få intense aromaer og bløde tanniner. I stedet for at blive pumpet i store slanger, som langt de fleste ellers bruger når vinen fyldes på tankene hvor de gærer eller flyttes til tønder osv.

Efter denne vinproces respekterer han mere deres slutprodukt. Vine, der skiller sig ud ved deres elegance og personlighed på grund af et grundigt arbejde inden for vindyrkning, følsom over for miljøet og meget lave udbytter, der gør hans vine mere elegante.

I 2015 udvidede han vingården med et nyt aldringslager og et rum til mikrovinificering af vores specielle vine og til forskning.

Området kendt som ”Ribera del Dueros hjerte”, har  55 ha Tinto fino (Tempranillo),  en hektar Merlot og nogle andre grunde med andre fremmede sorter er hovedbasen for altid at få vin med deres egen personlighed.

Vingården er fordelt på forskellige parceller beliggende i  Mambrilla de Castrejón og Roa de Duero.

Los Barriles og Carrascal skiller sig ud for deres antikhed uden at undervurdere Ambuena, Guld, Arras, bag San Pedro, Senda del Oro, Torralvo eller La Ribota.

Høsten udføres på det optimale modningstidspunkt og altid ved hånden. Frugterne af vores vinmarker opsamles i kasser på 15 eller 20 kg, der transporteres med stor omhu til vingården. Når de først er der, er druen valgt omhyggeligt.

Før druerne kommer ind i kælderen, passerer 100% af de høstede druer gennem en dobbelt udvælgelsestabel. Først vælges drueklaserne, og efter at have været igennem destemmeren(her separeres druerne fra stænglerne)  foretages valget drue efter drue i en anden tabel.

Viser alle 10 resultater