Altos de Losada 2010
v/6 Fl. 179,00 DKK

239,00 DKK Inkl. moms

Losada Vinos de Finca – Bierzo

Cherry farve med lilla nuancer og tæt i glasset. Næsen er kompleks og elegant med aroma af sorte frugter, blomsteragtige noter, violet, lilla, søde krydderier, kanel, muskatnød og balsamico. Denne vin smages ikke færdig på 5 minutter. Der sker noget nyt hele tiden og noterne er holdt i stramme tøjler af en sprød markant syrlighed og unge tanniner. Det er en vin der er meget elegant og kompleks. Der anes både peber, mineralitet, enebær, rosmarin og mørke bær. De 15 måneder på fad anes i form af en behagelig røget fornemmelse og et strejf af vanilje – men igen er ingen af noterne på nogen måde dominerende, men udfoldes lidt efter lidt når man går på opdagelse i vinen.
Ganen er intens, med volume, kødfulde, udtryksfulde smag af røde frugter og ristet meget markant.

Varenummer (SKU): 437009095003 Kategorier: , Tag: ,

Beskrivelse

Losada Vinos de Finca – Bierzo

Årgang
Altos de Losada Spansk rødvin Bierzo 2010

Modning
15 måneder på franske egefade

Vintype
Altos de Losada Spansk rødvin Bierzo

Indhold
3/4 L.

Alkohol
14 %

Servering
Denne vin vil have meget glæde af en dekantering et par timer før servering. Det er dog vigtigt, at den drikkes relativ kølig – ved 16-18 grader alt efter din smag og hvilke noter du ønsker fremhævet. Har du ikke mulighed for at dekantere inden, så servér da i store vinglas med meget overflade og skænk ikke for meget op ad gangen.
Vinen er ikke filtreret.

Drikkes/Gemmes
En vin med meget stort potentiale. Når den drikkes i 2015 vil man få oplevelsen af en vin med unge tanniner og mange underspillede noter. Med årene vil den modnes klædeligt og helt sikkert åbne op for spændende nye nuancer. Denne vin er rigtig sjov at følge, så den er oplagt som langsigtet investering i fremtidige oplevelser. Åbn en flaske hvert halve år og notér udviklingen. Kan sagtens nydes frem til 2022 – måske endnu længere.

Druer
Mencia

Anvendelse
Grillet spædlam med et meget enkelt tilbehør ville klæde denne vin fantastisk

Kommentar
Bierzo ligger i det nordvestlige Spanien og har et helt særligt klima der giver optimale vækstbetingelser for Mencía druen. Vindforholdene trækker salt fra Atlanterhavet og giver vinen de sprøde mineraler sammen med de stenede jordbundsforhold. Losada vinos de finca er beliggende ved den lille by Cacabelos og råder over adskillige små vinmarker med gamle vinstokke, der alle bliver beskåret efter den gamle gobelet metode. Dette betyder et meget lavt udbytte, hvor høsten er nødt til at foregå ved menneskehænder, men hvor kvaliteten til gengæld er helt i top. Vingården tager imod besøg efter aftale. Se mere på Losada Vinos de Finca

Yderligere information

Vægt 1 kg