Altos de Losada 2021
v/6 Fl. 159,00 DKK

199,00 kr. Inkl. moms

Losada Vinos de Finca – Bierzo

Vin fra landsbyen Valtuille de Arriba.

Elegant, duftende og med en kompleks næse. Det stammer fra små parceller af gamle Mencía vinmarker beliggende i landsbyen Valtuille de Arriba. Gendannet af Losada Vinos de Finca, er de blevet dyrket og produceret separat. Mødet mellem leret af dets oprindelse og dets femten måneders aldring udgør en jordnær, livlig, kødelig og dybt fængslende vin. Elegant, duftende og kompleks næse. Sort frugt, blomme og brombær, blomsternoter, voks, der er typisk for aldring. Søde og krydrede skove, lakrids, læder, kokosvand. Mineral. Frankisk og velsmagende i ganen, med meget god syrlig struktur og cremede tanniner. God frugtbelastning, meget lang.

 

På lager

Varenummer (SKU): 437009095003 Kategorier: , Tags: , Brand: ,

Beskrivelse

Losada Vinos de Finca – Bierzo

Årgang
Altos de Losada Spansk rødvin Bierzo 2021

Modning
15 måneders lagring på franske egetræsfade og tønder af 1., 2., 3. år og betonæg.

Vintype
Altos de Losada Spansk rødvin Bierzo. Certificeret som landsbyvin siden 2018-årgangen.

Indhold
3/4 L.

Alkohol
14,5 %

Servering
Denne vin vil have meget glæde af en dekantering et par timer før servering. Det er dog vigtigt, at den drikkes relativ kølig – ved 16-18 grader alt efter din smag og hvilke noter du ønsker fremhævet. Har du ikke mulighed for at dekantere inden, så servér da i store vinglas med meget overflade og skænk ikke for meget op ad gangen.
Vinen er ikke filtreret.

Drikkes/Gemmes
En vin med meget stort potentiale. Drik den nu og få oplevelsen af en vin med unge tanniner og mange underspillede noter. Med årene vil den modnes klædeligt og helt sikkert åbne op for spændende nye nuancer. Denne vin er rigtig sjov at følge, så den er oplagt som langsigtet investering i fremtidige oplevelser. Åbn en flaske hvert halve år og notér udviklingen. Kan sagtens nydes frem til 2027 – måske endnu længere.

Druer
Mencia

Anvendelse
Grillet spædlam med et meget enkelt tilbehør ville klæde denne vin fantastisk

Kommentar
Bierzo ligger i det nordvestlige Spanien og har et helt særligt klima der giver optimale vækstbetingelser for Mencía druen. Vindforholdene trækker salt fra Atlanterhavet og giver vinen de sprøde mineraler sammen med de stenede jordbundsforhold. Losada vinos de finca er beliggende ved den lille by Cacabelos og råder over adskillige små vinmarker med gamle vinstokke, der alle bliver beskåret efter den gamle gobelet metode. Dette betyder et meget lavt udbytte, hvor høsten er nødt til at foregå ved menneskehænder, men hvor kvaliteten til gengæld er helt i top. Vingården tager imod besøg efter aftale. Se mere på Losada Vinos de Finca

Yderligere information

Vægt 1 kg