Vizcarra Torralvo
v/6 Fl. 259,00 DKK

339,00 kr. Inkl. moms

Bodegas Vizcarra – Ribera Del Duero

Tæt, mørk farve med kirsebærskær og gardiner, der drypper tykt langs glassets side. Årgang 2015 er måske vingårdens mest vellykkede årgang nogensinde, hvor Torralvo er et seriøst bud på hvordan Ribera del Duero vinen kan smages uden bankrådgiveren skal involveres i købet. Duften er intens og man kan bruge lang tid på forsigtigt at snuse indtryk til sig, da vinen åbenbarer mange forskellige noter fra blåbær, brombær, kirsebær, vanilje, lakrids, eukalyptus, ymer ja man kan næsten blive ved i en uendelighed med at reflektere over hvad der bydes på. I munden er vinen fyldig og muskuløs med en krævende struktur, der fortæller at vinen absolut har potentiale over en årrække. Noterne spænder fra brændt karamel over i krydrede enebær, friske blåbær, fyldige kirsebær og tobak.

På lager

Varenummer (SKU): 437014443806 Kategorier: , Tag: Brand: , ,

Beskrivelse

Bodegas Vizcarra – Ribera Del Duero

Årgang
Vizcarra Torralvo 2019 Guia Peñin 95

Modning
18 måneder på franske egefade

Vintype
Rødvin

Indhold
3/4 L.

Alkohol
14,5 %

Servering
Serveres ved 17-18 grader i store glas. Vinen skal iltes godt, for at få den unge syre til at ”dampe af”. Om du foretrækker at ilte ved at slynge vinen i glasset eller hælde vinen over en beholder og tilbage i flasken er en smagssag. Gemmer du vinen til efter 2026 behøver du ikke længere ilte vinen.

Drikkes/Gemmes
Vinen kan med fordel gemmes i et par år. Et godt bud på hvornår denne vin topper, er 2025-26

Druer
Tinto Fino (Tempranillo)

Anvendelse
Drik Vizcarra Torralvo 2019 Guia Peñin 95 til rødt kød som lam, rødt vildt, modne oste og sortfodskinke. Vinen klæder krydrede kraftige retter.

Kommentar
Ribera del Duero er et af verdens bedste vinområder, der har opnået bred international anderkendelse. I Danmark kan vi bryste os af Peter Sisseck, der med vinen Pingus, var med til at revolutionere måden man lavede vin på i området. Bodegas Vizcarra er en familiedrevet vingård, der igennem 2 generationer har dyrket vin på udvalgte vinmarker, der spænder over 56 Ha land. I 2007 gennemgik vingården en omfattende modernisering. Tanken er at beskytte de fine aromaer og vinens tanniner ved at benytte tyngdekraften, når vinen flyttes mellem pressen, ståltanken og egetræsfade. Derudover er produktionsområdet helt sterilt, således at tilsætningen af sulfitter kan holdes på et absolut minimum. Denne modernisering har for alvor fået Vizcarra i søgelyset hos både internationale og nationale eksperter, der bedømmer vingårdens vine i top 10 i dette prestigefyldte område, hvor nogen af verdens dyreste og bedste vine dyrkes og produceres. Den største spanske vinguide ”Guía Peñín” gav Torralvo 2009 95 point(ud af 100)

Yderligere information

Vægt 1 kg