Losada Vinos de Finca

Indgangen til LosadaBetegnelsen D.O. Bierzo, dukkede op i slutningen af 90érne, som en af de vigtigste områder i Spanien, for røde vine i moderne stil, takket være visioner fra en gruppe unge vinproducenter.

Vinmarker i vintertiden

Druesorten Mencia, har været dyrket i området siden middelalderen, kontinentalt klima med Atlantic indflydelse, en orografien der beskytter mod de køligere vinde i Galicien og mosaik af små parceller af gamle vinstokke som skåret i glas, sæt egnethed af denne historiske region til at frembringe store røde autentiske vine.

Losada Vinos de Finca, har været muligt takket være engagement i en gruppe af vin entusiaster med en fællesnævner: den absolutte passion for at tingene blev gjort på bedste måde.

Losada Vinos de Finca, satsede fra første færd på vine med elegance.

Fra begyndelsen fulgte vi en anden vej ved vinfremstilling end normalt i El Bierzo. I stedet for at kigge efter vinstokke på stejle skifer områder, fokuserer vi på at bruge gamle vinstokke af Mencia, som blev næsten opgivet fordi de var i ler områder.

Losada Vinos – Placering og Project

Med udkast udarbejdet af arkitekt Jesús Manzanares, ligger vingården Finca Losada overfor Castro de la Ventosa. Denne enklave, enestående arkæologisk og historisk, som kun findes et sted i regionen Bierzo, med de snoede mure der afgrænser og så har fungeret som inspiration og historisk element ved tilblivelsen af design og byggeri – vindgård. Således fremstår bygningen fra jorden og kommer til at blive integreret med den.

vingården Finca Losada overfor Castro de la Ventosa.

Placeringen og højden over jorden giver nogle glimt af de vigtige formelle elementer af bygningen (prøvesmagningsværelse, havepavillon), mens funktionelle aspekter er skjult, indlejret i naturen og som en hyldest til historien om Bierzo, indsamlet af en nuværende fortolkning af Castro Ventosa med konturen af den mur, der vender ud mod adgangsvejen.

Fra et økologisk synspunkt , tillader bygningens udformning bevægelse af råvarer med tyngdekraften og derved undgå mekaniske pumper.

Losada

Desuden er placeringen af de underjordiske rum til opbevaring af tønder og flasker designet så det skaber det mest egnede naturlige miljø for disse processer og minimerer energiforbruget ved at reducere miljøbelastningen.
Det har også sol paneler til energibehovet i udviklingsaktiviteterne.

Losada – Høst og vinfremstilling

Vi høster med hånden i små plastkasser, som hurtigt transporteres til Vingården. Vi forsøger at vælge de bedste druer i vingården, for at reducere opgaven på sorterbordet hvor druerne bliver af strippet og vredet lidt før de sendes videre til tankene for gæring med oprindelig gær. Vi kommer mosten på egefade for den malolaktiske gæring.

Druehøst

Crianza

Vi sorterer vore vine efter de forhold der kommer fra druen og ikke tidspunktet for opholdet i egefadene.
Vi anser lagringen som en proces, der foregår i en porøs beholder, egefade, som sigter mod at øge kompleksiteten af vore vines nuancer og forlænge dens levetid uden at miste sin friskhed og sorts-identitet.

Egefade til vinlagring

Ege fadene bliver valgt afhængig af jordbundsforhold i skovene, hvorfra egene kommer. Vi søger en fuld egnethed til den delikate profil og elegante vine, vi producerer. Normalt beder vi vores betroede fransk Coopers rister de indre af ege fadene, under hensyntagen til alle karakteristika for de enkelte afgrøder.

Amphora barrels (ler fade på160 liter)

vin-lerfade
Bruges bl.a. til lagring af La Senda del Diablo

Foudre – Franske egefade på 2000 liter

   Bruges til lagring af bl.a. Altos de Losada Godelle

Ophold i flaske

Vi holder vinen i flasken den tid det er nødvendig for at afslutte det reducerende miljø for at integrere alle komponenter.
Uden unødig hastværk eller unødig forsinkelse.

Caracteristicas for El Bierzo

Caracteristicas for El Bierzo

Vingården dækker mere end 2.600 hektar, små parceller af Mencia druen, beliggende I en dal lukket mod nord af Montes de León og syd af bjergene Aquilianos.

gode betingelser for produktion af store vine

Jordbunden er kendt for sin lave pH med 2 typer: skifer og sandsten på den ene side og Franks og andre lerjord på den anden, i en højde mellem 400 meter og 800 meter. Også orografiske konfiguration (El Bierzo er som en gryde, som bremser friske vinde fra naboregionen Galicien) er egnet egnet til at sikre en perfekt modning. Den semi-fugtige kontinental klima giver mere end 2.000 solskindstimer om året, med en nedbørsmængde på 750 mm og en gennemsnitlig temperatur på 12,3° C, med betydelige kontraster mellem nat og dag, giver gode betingelser for produktion af store vine, som først Emilie Peynaud skrev om og senere blev bekræftet af de mest indflydelsesrige vin kritikere.

Mencia

druen Mencia

Druerne I El Bierzo er kendt siden middelalderen for sit lave syreindhold og højt sukkerindhold. Dette giver vine med krop og medium-høj struktur og fløjlsagtig fornemmelse, fed og silkeblød mund. Næsen domineres med noter af frisk frugt (vild hindbær, solbær), moden frugt, sort frugt, lakrids, Garrigue, græs og mineralske noter.

Det nye Bierzo

Det var ikke nok med en enkelt druesort og de klimatiske og geografiske forhold. Der ankom en generation af unge vinmagere der startede nye vingårde og søgte primært efter gamle vinmarker på stejle skråninger og dårlige jorde, som de kunne få mere ud af.

I en slags pagt mellem generationerne, kooperativer, der havde gjort et vigtig arbejde for at bevare den sociale kultur og udvidelser af gamle vinmarker, og blev vidne til denne kommercielle succes der kaldes ”ny Bierzo”.

Vores vinavl

Vingården

For at give en profil af elegance til vinene fra New Bierzo har Losada Vinos de Finca valgt en mere risikobetonet vej, og bruge druer fra forskellige plots, der ligger i ler områder, som i lang tid var blevet undervurderet. Så vinhuset består af en gård kaldet Losada, beliggende nær landsbyen Pieros, halvvejs ude af vejen Camino de Santiago, der forbinder Cacabelos og Villafranca del Bierzo. Desuden er der forskellige vinmarker omkring Valtuille Up, kendt som Altos de Losada og er karakteriseret ved at det overvejende lerjord.

Aktuel vinavl i El Bierzo

Ejerstrukturen i Bierzo er spredt sig til mere end 4.000 vinbønder, der er en mosaik af små parceller på gamle vinstokke, der koncentrerer et stort potentiale for at udvikle komplekse og elegante vine.
Selv om nogle af de vingårde i det mest lovende nye Biertzo har valgt at lave store intensive plantager med nye planter i espalier med rationel henblik på at opnå effektive enheder med lave driftsomkostninger, er den traditionelle struktur i ejerskabet af vinmarkerne, stadig baseret på husmandsstedets gamle vinstokke der beskæres godt.

Vinavl i Losada

Vinavl i praksis, er i princippet, det beløb man ofre til fordel for at opnå en råvare af højere koncentration. Selvom alle vore vinmarker er en arv fra tidligere generationer i for af små stykker med gamle vinstokke, må vi handle mod inerti på vinmarkerne og det har intet at gøre med respekt for traditionerne. Skal vi pløje, fordi der altid har været pløjet eller vedligeholde bunddække til at kontrollere erosion, reducere den kraft og sikre jordens struktur? Gød? Fordi det altid er blevet gjort, eller analysere jorden først og udføre de nødvendige ændringer for at korrigere pH til passende niveauer for at sikre en korrekt omsætning af næringsstoffer?

Vores erfaring har overbevist os om, at for at producere store vine, skal det gå ud over idyllen med billeder af heste og plove og vidt muligt foretage tekniske beslutninger med videnskabelige kriterier. Så ved forskning og rådgivende aftaler med store videncentre indenfor vinavl, tillader det os at opretholde en filosofi om løbende forbedringer i vinmarkerne.

forbedringer i vinmarkerne

Miljøadfærd

I forbindelse med fremkomsten af den såkaldte biodynamiske vindyrkning anbefalet af Nicolas Joly, har vi set på disse teorier, diskuteret med eksperter og agronomer har udvekslet synspunkter med udviklere, der fører denne landbrugs filosofi. Og selv om vi deler og foretager nogle af deres ting i praksis og helt sikkert den underliggende filosofi, kender vi ikke videnskabelige beviser for at reducere miljøbelastningen i store dele af de anbefalede aktiviteter og andre alvorlige forpligtelser til stabilitet og renholdelse af vine.

biodynamiske vindyrkning

Desuden og da vi ikke kender nogen institution i Spanien der kan bekræfte, at det de siger om praksis biodynamics, faktisk praktiserer det, besluttede vi, på kort sigt, at gøre vores engagement i naturen gennem implementering af et miljøledelsessystem attester bart ifølge internationale standarder.

For vores anden vin, Losada, lavet fra indkøbte druer, arbejder vi tæt sammen med vores avlere til at dyrke deres vinmarker i henhold til specifikationerne for kontrolorganet til økologisk landbrug.

Vinsmagning i Bierzo

Turisme

Oplev Losada. Guidede ture, smagninger, bindinger, arrangementer ….. og meget mere!

Tapas og rødvin

Beliggende på Santiago Road og tværs fra Castro Ventosa står bygningen af vingården Finca Losada Vinos.
Skabt af arkitekt Jesús Manzanares, 2.500 kvadratmeter dedikeret til naturen. En moderne og elegant struktur, der går i et med omgivelserne.

Placeringen af lageret, giver nogle glimt af de vigtige formelle elementer af bygningen, smage værelse og havepavillon, mens de mere funktionelle rum hvor tanke og egefade holder til, er skjult i naturen, som en hyldest til landet Bierzo, det land der skaber Mencia druen, der resulteret i vine fra 3 vinmarker: Losada, Altos de Losada og Altos de Losada La Bienquerida.

Losada vinsmagning i Bierzo området

Sådan får du adgang.
Mandag til fredag: 9:00 til14:00 og 16:00 til 19:00
Lørdag: samordnede gruppebesøg.

Alle besøg skal arrangeres efter aftale ved henvendelse via vores e-mail bodega@losadavinosdefinca.com.
Mailadresse bliver beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se, eller ved at ringe +34 987 54 80 53.

Internationale vin anmeldelser

Losada 2011, nuestro vino más querido. En esta añada 2011 nos ha llenado de alegrías, sin duda una de las mejores añadas de Losada. Nuestro mencía más vendido en la añada 2011 tiene le reconocimiento unánime de la crítica. Y es que está muy rico.
Aprovecha los descuentos de Navidad y los formatos en mágnum y botellas de 50cl.

95 Guía Gourmet 2015.

“Muy sabroso, complejo, amplio, de paso carnoso, sensaciones de cassis, zarzamora, notas cremosas, caja de puros, bosque umbrío, notas de infusión. Persistente final.”

93 Guía Peñín 2015 ****.

Color cereza, borde granate. Aroma fruta madura especiado, roble cremoso, tostado, balsámico, mineral. Boca potente, sabroso, tostado, taninos maduros.

92 Losada. Mencía. Wine Enthusiast octubre 2014.

Aromas of dark fruits, graphite and toast are potent. Blackberry, cassis and lemony oak create a fine flavor profile, while the finish tastes of licorice and peppery spices. Drink through 2018.

92 Losada. Mencía. Wine Spectator.

Toast, dark, chocolate and licorice flavors frame the black cherry and plum fruit in this expressive red, accented by mountain herb and mineral notes. Broad-Shouldered but gracfull, with integrated tannins and firm acidity. Drink now through 2021.

91 Stephen Tanzers International Wine Cellar.

Deep violet color. Deeply pitched cherry and boysenberry aromas are lifted by peppery spice, mineral anda floral qualities. Sappy and expansive on the palete offering pliant black and bulue fruit flavors that become sweeter with air. A hint of smoked meat comes up with air and carried through the persistnet finish, which is firmed by fine-grained tannins. Nicely plays richness of finesse and has the balance to age.

Viser alle 9 resultater