Vina Naranja Dulce
Original price was: 79,00 kr..55,00 kr.Current price is: 55,00 kr.. Inkl. moms
Oliveros – Condado de Huelva
Festlig specialvin fra Oliveros, som på bagetiketten annoncerer den intense sødme med benævnelsen ”vino generoso”. Og generøs må man sige, at Vino Naranja er. Direkte oversat betyder titlen ”appelsinvin”, og det er man ikke et sekund i tvivl om, når proppen har sluppet flaskehalsen. Ud i rummet oser en kraftig duft af appelsinskal og eksotiske krydderier som kanel, nellike og lakridsrod, og man føler sig hensat til en strandfest på Costa del Sommerferie.
Vinen er mørkt ravgylden og sætter tunge sukkerlår langt op ad glasset efter en fortjent svingom i krystallet. Sin farve til trods har Naranjaen så godt som ingen tannin, og munden markeres tydeligst af et lille friskt syrespil under det tykke sukkerlag. Eftersmag af sveske og appelsin.
Ikke på lager
Beskrivelse
Oliveros – Condado de Huelva
Vintype
Sød vin
Indhold
½ L.
Alkohol
15 %
Servering
Med sine 15 % alkohol viser sukkerbomben sig fra sin mest delikate side ved køleskabstemperatur. Måske endda med en isterning, hvis gæsterne kan acceptere sådan en helligbrøde. Efter åbning kan vinen holde sig et par uger i køleskabet, hvis du husker at sætte proppen i. Server i små glas.
Drikkes/Gemmes
Køb den, og drik den med gode venner
Druer
Pedro Ximénez 50% og Zalema 50%
Anvendelse
En rigtig sommervin til terrassen eller sommerhuset, hvor stemningen kan klare et stænk af sydens magi. Nyd den til din hjemmerørte vanilleis, eller ved siden af en god kop kaffe. Hvis vinen er for kraftig, kan den med fordel piftes op af et skud danskvand og ovenfor nævnte isterning.
Kommentar
Nogen vil måske mene, at det er blasfemisk at sætte smagsstoffer til en vin, men fænomenet er hverken nyt eller sjældent. Fra Italien til Australien justerer vinmagere deres vines syre med et tiltrængt supplement fra den lokale materialist, ligesom Franskmændene i dårlige år, tilsætter sukker til deres druemost for at få kraftigere vine.
Over hele verden anvendes egetræ, altså fadlagring, som en væsentlig smagstilsætning, og i løbet af det seneste tiår er brugen af egespåner til at give den samme effekt steget eksplosivt. Til hvidvin tilsættes ofte glycerin for at give en større mundfornemmelse, ligesom den anvendte gær kan købes med egenskaber til forstærkelse af aromaer af fx melon eller mango. Vino Naranja er gæret sammen med appelsinskal, og her er det i det mindste gennemskueligt, hvad effekten er: vinen smager af appelsin! Prøv selv.
Yderligere information
Vægt | 1 kg |
---|