Tomat og hvidløgsbrød

Tomat og hvidløgsbrød

Ingredienser

  • 4 store modne tomater, groft hakket
  • 2 fed hvidløg, groft hakket
  • 1/4 teskefuld havsalt
  • Reven skal og saft fra en ½ citron
  • 1 teskefuld lys farin
  • 1 brød – f.eks. ciabatta eller landbrød
  • 2 spiseskefulde olivenolie
  • Friskkværnet peber

Opskrift

Forvarm ovnen til 200°. Kom tomater, hvidløg, salt, reven citronskræl og lys farin i en lille kasserolle. Læg låg på og kog ved svag varme i ca. 5 min. indtil tomaterne har afgivet deres juice og blandingen er helt (ud)vandet.

Skær brødet i skiver og skær skiverne i 2-3 stykker. Bag skiverne i ovnen i 5-8 min. indtil de er varme, sprøde og gyldenbrune.

Mens brødet bliver bagt, hældes citronsaften og olivenolien i tomatblandingen. Kog uden låg i ca. 8 min. mere indtil blandingen er tyk. Smør tomatblandingen på de varme brødskiver, drys med peber og serveres straks.

Spanske Vine

En del af Ki-Ma Import A/S

Spanske Vine

Siden 2001 importeret vin fra det meste af Spanien, og sælger i dag til restauranter, virksomheder og private til nogen af markedets laveste detailpriser fra vores adresse nord for København.