Grønne asparges med Serrano skinke

Grønne asparges med Serrano skinke

Ingredienser

  • 1 en flok grønne asparges
  • 1 spsk spansk ekstra jomfru olivenolie
  • 2 fed hvidløg i tynde skiver
  • 3 skiver Serrano skinke, groft hakket
  • salt og sort peber
  • 2 spsk tør sherry
  • et stænk af sherry eddike (valgfrit)

Opskrift

Skær enderne af asparges og kasser dem. Kom asparges i en stor gryde med kogende saltet vand og blancher i to minutter.

Varm spansk olivenolie i en stegepande over medium varme og tilsæt hvidløg og Serrano skinke. Steg til de er gyldne og tilsæt derefter blancheret asparges, krydr med salt og peber og sauter i 30 sekunder. Tilsæt tør sherry og hurtigt flamberes ved at sætte lys på panden. Tilføj et stænk af Sherry eddike, hvis du ønsker det.

Spanske Vine

En del af Ki-Ma Import A/S

Spanske Vine

Siden 2001 importeret vin fra det meste af Spanien, og sælger i dag til restauranter, virksomheder og private til nogen af markedets laveste detailpriser fra vores adresse nord for København.