Sprøde fiske kugler

Sprøde fiske kugler

Ingredienser

  • 1 æg
  • 1 knivsspids safran
  • 2 fed hvidløg, groft hakket
  • 3 spiseskefulde hakket persille
  • 225g fisk uden skind og ben
  • 75g hvid brød uden skorpe
  • 4 spiseskefulde mel
  • Vegetabilsk olie til stegning
  • Salt og friskkværnet peber
  • Citronbåde, mayonnaise/remoulade og
  • cocktail pinde til servering

Opskrift

Der kan bruges al slags hvid fiskefillet.

Slå æg og safran sammen i en kop og lad det stå 5 min. Kom hvidløg og persille sammen med lidt af fisken i en food processor indtil det er fint snittet, kom derefter resten af fisken og brødet i og blend til det er jævnt.
Kom fiskeblandingen i en skål og rør æg og safran i. Krydder godt med salt og friskkværnet peber.
Lav 24 små kugler af blandingen. Kom melet på en tallerken og rul kuglerne rundt så melet dækker alle sider.
Varm olien i en gryden eller på en pande. Steg fiskekuglerne indtil de er sprøde og gyldne. Læg dem på køkkenrulle og serveres umiddelbart efter med citronbåde og en skål med mayonnaise/remoulade samt cocktail pinde.

Spanske Vine

En del af Ki-Ma Import A/S

Spanske Vine

Siden 2001 importeret vin fra det meste af Spanien, og sælger i dag til restauranter, virksomheder og private til nogen af markedets laveste detailpriser fra vores adresse nord for København.