Puerta de Hierro rød
v/6 Fl. 45,00 DKK

59,00 DKK Inkl. moms

Vinos Jeromin – Vinos De Madrid

De velvoksne 14 % alkohol hænger smukt og ubesværet i dette enkle men herligt ekspressive, smækkert frugtige og fast strukturerede tempranillo/garnacha-blend. Frugten tordner op af glasset i form af hindbær, jordbær og frisk brownie, og selvom det lyder som en børnefødselsdag, er munden så fast og ferm, at du ikke er i tvivl om, at Puerta De Hierro er for voksne. Veldisponeret syre og et målrettet tannisk greb, som dog er et velkomment modspil til den meget ihærdige frugtighed.

Nederst på forside etiketten står der med blindskrift (Braille) navnet på vinen, om det er rød,hvid eller rosé samt om det er en ung vin, crianza eller reserva.

Beskrivelse

Vinos Jeromin – Vinos De Madrid

Årgang
Hierro ung rødvin Vinos Jeromin Spansk Vin 2019

Vintype
Rødvin

Indhold
3/4 L.  Hierro ung rødvin Vinos Jeromin

Alkohol
14 %

Servering
Server ved 15-17° og nyd, at strukturen gør vinen frisk og frejdig. En iltning (omhældning) er ingen dårlig idé, men temperaturen skal stadig holdes på plads.

Drikkes/Gemmes
Køb Puerta De Hierro rødvin – Spansk Vin for at drikke. Vinen bliver ikke bedre, end den er nu og de næste par år.

Druer
Tempranillo 60% og Garnacha 40%

Anvendelse
Lækker allround-rød, der faktisk fungerer lige godt med og uden mad. Uden, fordi den er frisk og frugtig og nærmest kan gå under betegnelsen ”tørstslukker”. Med mad, fordi den ferme struktur kan rense selv småfede hverdagsgriserier effektivt ud af mund og svælg, og med sin ukomplicerede stil er vinen oplagt til enkle retter som pizza, medister, frikadeller med sovs, og endda krydrede sager a la shawarma og kebab.

Kommentar
I sin indsats for at popularisere Madrids dybeste essens lancerede Vinos Jeromín PUERTA DE HIERRO-mærket på markedet som en hyldest til dette monument, der spillede en unik rolle i Madrids historie og stadig er bevaret i en af ​​udgangene i Madrids nordlige del. Denne unge rødvin er resultatet af blandingen af ​​to typiske sorter i regionen, Tempranillo og Garnacha, og er lavet med megen omhu.
Madrid kan ikke påstås at være Spaniens mest berømte vinområde, men da ikke færre end 3.000 vinproducenter dyrker mere end 10.000 hektar med overvejende cabernet, merlot, tempranillo, syrah og garnacha, fylder regionen efterhånden noget både på landkortet og i statistikken.  Med 11 vine i sortiment er SpanskeVine én af de få kilder i Danmark til et bredt billede af områdets formåen.  Se mere hos Vinos Jeromin