Losada Godello
v/6 Fl. 124,00 DKK

159,00 kr. Inkl. moms

Losada Vinos de Finca – Bierzo

Bleg gul farve, meget klar, lys og ren. Næsen har druens rene sortskarakter, med blomsternuancer, hvid frugt og et mineralsk præg. I munden er den voluminøs og delikat, med en medium intensitet citronsyre, der giver den friskhed. Noter af hovedsageligt hvid frugt, der allerede var værdsat på næsen. Sød finish med mineralske præg, der er karakteristiske for grunden, hvorfra den stammer.

På lager

Varenummer (SKU): 437009095324 Kategorier: , Tag: Brand: , ,

Beskrivelse

Losada Vinos de Finca – Bierzo

Årgang
Losada Godello hvidvin Spansk Vin 2022

Modning
6 måneder (oktober-marts) modning  80% på Amphora (160 l lerkrukker) og 20% i franske egefade

Vintype
Hvidvin

Indhold
3/4 L.

Alkohol
14 %

Servering
Serveres ved 8-10°

Drikkes/Gemmes
Losada Godello hvidvin Spansk Vin. Drikkeklar  2023 – 2027.

Druer
Godello

Anvendelse
Perfekt til let og delikat mad såsom rå og let
kogt skaldyr som krabber og rejer, dampet eller grillet fisk, pâtés

Kommentar
Bierzo ligger i det nordvestlige Spanien og har et helt særligt klima der giver optimale vækstbetingelser for Mencía druen. Vindforholdene trækker salt fra Atlanterhavet og giver vinen de sprøde mineraler sammen med de stenede jordbundsforhold. Losada vinos de finca er beliggende ved den lille by Cacabelos og råder over adskillige små vinmarker med gamle vinstokke, der alle bliver beskåret efter den gamle gobelet metode. Dette medfører til et meget lavt udbytte, hvor høsten er nødt til at foregå ved menneskehænder, men hvor kvaliteten til gengæld er helt i top. Vingården tager imod besøg efter aftale.

Vinavl i Losada

Vinavl i praksis, er i princippet, det beløb man ofre til fordel for at opnå en råvare af højere koncentration. Selvom alle vore vinmarker er en arv fra tidligere generationer i for af små stykker med gamle vinstokke, må vi handle mod inerti på vinmarkerne og det har intet at gøre med respekt for traditionerne. Skal vi pløje, fordi der altid har været pløjet eller vedligeholde bunddække til at kontrollere erosion, reducere den kraft og sikre jordens struktur? Gød? Fordi det altid er blevet gjort, eller analysere jorden først og udføre de nødvendige ændringer for at korrigere pH til passende niveauer for at sikre en korrekt omsætning af næringsstoffer?

Vores erfaring har overbevist os om, at for at producere store vine, skal det gå ud over idyllen med billeder af heste og plove og vidt muligt foretage tekniske beslutninger med videnskabelige kriterier. Så ved forskning og rådgivende aftaler med store videncentre indenfor vinavl, tillader vi os at opretholde en filosofi om løbende forbedringer i vinmarkerne. Se mere på Losada Vinos de Finca

Yderligere information

Vægt 1 kg