La Bienquerida 2012
v/6 Fl. 239,00 DKK

309,00 DKK Inkl. moms

Losada Vinos de Finca – Bierzo

La Bienquerida betyder den afholdte og refererer til, at de lokale altid har elsket den vin, der blev produceret på netop den vinmark som vinen stammer fra. Der laves kun 3000 flasker om året og da alle druerne kommer fra samme vinmark er smagsnuancerne langt mere utæmmede i sit udtryk end sine elegante søstre fra samme vinhus. Vinens mørke tætte farve med et skær af violet er typisk for Mencía af høj kvalitet. I næsen fornemmes vinens temperament og er ikke nem at blive helt klog på – den udfordrer, provokerer og pirrer. Den vil både dufte af hav, bær, oliven og lakrids og giver derfor en forventning om en vin, der er lidt sprælsk. I munden fortsætter denne rejse i Bierzos varierede terræn. Vinen smager både meget tør og mineralsk og alligevel med fin mørk frugt med lidt peber i eftersmagen. Meget kompleks vin, der giver sine smagere masser oplevelse, holdt sammen i en fin struktur af unge tanniner og syrlighed.

Varenummer (SKU): 437009095041 Kategorier: , Tag: ,

Beskrivelse

Losada Vinos de Finca – Bierzo

Årgang
La Bienquerida 2012 Losada Spansk rødvin

Modning
15 måneder på franske egefade

Vintype
Rødvin

Indhold
3/4 L.

Alkohol
14 %

Servering
Vinen bør nydes kølig ved ca. 16-18 grader i store bourgogne glas, da vinen kræver en relativ stor overflade for at åbne, men som rundes ind ved kanten således duften bliver holdt indenfor i glasset. Vinen er ikke filtreret.

Drikkes/Gemmes
La Bienquerida 2012 Losada Spansk rødvin drikkes nu og frem 2024. Den har stort potentiale for lagring, men prøv altid en flaske om året, da vin er et levende produkt og kan overraske begge veje.

Druer
Mencia

Anvendelse
Lav enkelt mad til denne vin. Den kan sagtens gå til mange forskellige retter, da den har mange forskellige noter, men præsenterer sig bedst med fx lammekroner med lidt grillede grøntsager eller en rød bøf.

Kommentar
Bierzo ligger i det nordvestlige Spanien og har et helt særligt klima der giver optimale vækstbetingelser for Mencía druen. Vindforholdene trækker salt fra Atlanterhavet og giver vinen de sprøde mineraler sammen med de stenede jordbundsforhold. Losada vinos de finca er beliggende ved den lille by Cacabelos og råder over adskillige små vinmarker med gamle vinstokke, der alle bliver beskåret efter den gamle gobelet metode. Dette betyder et meget lavt udbytte, hvor høsten er nødt til at foregå ved menneskehænder, men hvor kvaliteten til gengæld er helt i top. Vingården tager imod besøg efter aftale. Se mere på Losada Vinos de Finca

Yderligere information

Vægt 1 kg