Altos de Losada Godello
v/6 Fl. 219,00 DKK

289,00 kr. Inkl. moms

Losada Vinos de Finca – Bierzo

Lavere udbytte for at udtrække alle mulige nuancer fra terroir, som er skiferjord.

Viser en stor renhed af smag. Godello er meget mineralsk. Citrus og hvide blomsteraromaer med tørre, magre, letbundne smag af citrus, pære, mineralitet og saltholdighed. 2019 viser generøs og forførende frugt smag og dejlig friskhed og vitalitet. Ægte udtryk for terroir og årgangens karakter.

Der er lavet 1500 flasker, der alle er nummereret.

 

 

På lager

Varenummer (SKU): 437009095423 Kategorier: , Tag: Brand: ,

Beskrivelse

Losada Vinos de Finca – Bierzo

Årgang
2019 Godello god til sashimi og østers.

Modning
8 måneder i Foudre – Franske egefade med en capacitet af 2000 liter.

Franske egefade

Vintype
Hvidvin

Indhold
3/4 L.

Alkohol
14 %

Servering
Serveres ved 12-13°

Drikkes/Gemmes
Godello god til sashimi og østers kan drikkes nu og de næste 4-6 år

Druer
Godello

Anvendelse
Med karakteristisk surhedsgrad, og antydning om mineralitet er det en perfekt apéritif-vin. Prøv også en kold fiskesalat, friske fiskeretter, sashimi og østers.

Kommentar
Bierzo ligger i det nordvestlige Spanien og har et helt særligt klima der giver optimale vækstbetingelser for Mencía druen. Vindforholdene trækker salt fra Atlanterhavet og giver vinen de sprøde mineraler sammen med de stenede jordbundsforhold. Losada vinos de finca er beliggende ved den lille by Cacabelos og råder over adskillige små vinmarker med gamle vinstokke, der alle bliver beskåret efter den gamle gobelet metode. Dette medfører til et meget lavt udbytte, hvor høsten er nødt til at foregå ved menneskehænder, men hvor kvaliteten til gengæld er helt i top. Vingården tager imod besøg efter aftale.

Vinavl i Losada

Vinavl i praksis, er i princippet, det beløb man ofre til fordel for at opnå en råvare af højere koncentration. Selvom alle vore vinmarker er en arv fra tidligere generationer i for af små stykker med gamle vinstokke, må vi handle mod inerti på vinmarkerne og det har intet at gøre med respekt for traditionerne.

Skal vi pløje, fordi der altid har været pløjet eller vedligeholde bunddække til at kontrollere erosion, reducere den kraft og sikre jordens struktur? Gød? Fordi det altid er blevet gjort, eller analysere jorden først og udføre de nødvendige ændringer for at korrigere pH til passende niveauer for at sikre en korrekt omsætning af næringsstoffer?

Vores erfaring har overbevist os om, at for at producere store vine, skal det gå ud over idyllen med billeder af heste og plove og vidt muligt foretage tekniske beslutninger med videnskabelige kriterier. Så ved forskning og rådgivende aftaler med store videncentre indenfor vinavl, tillader det os at opretholde en filosofi om løbende forbedringer i vinmarkerne. Se mere på Losada Vinos de Finca

Yderligere information

Vægt 1 kg