Altos de Losada, El Cepón
v/4 Fl. 289,00 DKK

369,00 kr. Inkl. moms

Losada Vinos de Finca – Bierzo

Mørkerød, lys og dyb. Meget sort. Imponerende frugtagtig udtryk,
sammen med perfekt modne tanniner udgør en højstemt mundfølelse. Meget
lang og elegant finish med meget jordiske fornemmelser.

På lager

Varenummer (SKU): 437009095393 Kategorier: , Tag: Brand: ,

Beskrivelse

Losada Vinos de Finca – Bierzo

Årgang
El Cepón -Spansk rødvin fra Losada 2019

Modning
15 months, 50% i Amphora (160 l lerkrukker) og 50% in 500 lts Franske egefade.
of 2nd and 3rd use.

Amphora (160 l lerkrukker)
Amphora (160 l lerkrukker)

Vintype
Rødvin

Indhold
3/4 L.

Alkohol
14½ %

Servering
Producenten anbefaler at El Cepón -Spansk rødvin fra Losada dekanteres et par timer før servering. Vinen bør nydes kølig ved ca. 16-17 grader i store bourgogne glas, da vinen kræver en relativ stor overflade for at åbne, men som rundes ind ved kanten således duften bliver holdt indenfor i glasset.
Vinen er ikke filtreret.

Drikkes/Gemmes
En vin med meget stort potentiale. Når den drikkes i 2021 vil man få oplevelsen af en vin med unge tanniner og mange underspillede noter. Med årene vil den modnes klædeligt og helt sikkert åbne op for spændende nye nuancer. Denne vin er rigtig sjov at følge, så den er oplagt som langsigtet investering i fremtidige oplevelser. Åbn en flaske hvert halve år og notér udviklingen. Kan sagtens nydes frem til 2028 – måske endnu længere.

Druer
Mencia

Anvendelse
Lam, specielt stegt lammelår, braiseret oksekød, specielt lagret
hårde oste. Kylling, grillet og braiseret samt and.

Kommentar
Begrænset udgave af en rødvin lavet på Mencia (700 flasker), fra en gård med 50 år gamle vinstokke, der vokser på skråninger i 480m højde.

Ny årgang 2019 imponerende: en vin, der viser stilen og banen i uddybningerne af Losada. I alt 700 flasker.

Bierzo ligger i det nordvestlige Spanien og har et helt særligt klima der giver optimale vækstbetingelser for Mencía druen. Vindforholdene trækker salt fra Atlanterhavet og giver vinen de sprøde mineraler sammen med de stenede jordbundsforhold. Losada vinos de finca er beliggende ved den lille by Cacabelos og råder over adskillige små vinmarker med gamle vinstokke, der alle bliver beskåret efter den gamle gobelet metode.

Dette betyder et meget lavt udbytte, hvor høsten er nødt til at foregå ved menneskehænder, men hvor kvaliteten til gengæld er helt i top. Druerne til Altos de Losada bliver dyrket i prestigefyldte Altos de Bierzo. Vingården tager imod besøg efter aftale. Se mere på Losada Vinos de Finca

 

Yderligere information

Vægt 1 kg