Marinerede blåmuslinger - Mejillones en Escabeche

Marinerede blåmuslinger – Mejillones en Escabeche

Ingredienser

  • 2 kg blåmuslinger
  • 1 1/4 dl. olivenolie
  • 1 1/4 dl. hvidvinseddike
  • 1 tsk mild paprika
  • ½ tsk stærk paprika
  • salt
  • 2 laurbærblade
  • 8 peberkorn

Opskrift

Skyl blåmuslingerne grundigt og damp dem i en gryde ved svag varme med en smule vand, indtil de åbner sig. Kasser muslinger, der ikke har åbnet sig. Tag kødet ud af skallerne og lad det køle lidt af. Gem skallerne til senere brug.
Varm olien i en dyb gryde og steg muslingerne. Tag muslingerne op og sæt dem til side.
Når olien har kølet af, sættes gryden tilbage på varmen. Tilsæt nu hvidvinseddike, 1 1/4 dl. vand, paprika, salt, laurbærblade og peberkorn. Lad marinaden simre i 10-15 minutter og lad den derefter køle af. Mariner muslingerne i marinaden natten over. Server muslingerne i deres skaller med lidt marinade.

Spanske Vine

En del af Ki-Ma Import A/S

Spanske Vine

Siden 2001 importeret vin fra det meste af Spanien, og sælger i dag til restauranter, virksomheder og private til nogen af markedets laveste detailpriser fra vores adresse nord for København.